The Proud Archivist / Design - TILT / Photo - Jill Tate | Design Studio 210

Credit: Photo – Jill Tate / Design – TILT Studio

 

Meet our newest weekly column to the blog, Places to Eat & Drink. Well, after much bookmarking of crazily inspiring places to eat and drink, we decided to pick one every week and show them here on the blog. All with the intention of one day actually visiting one of these places.

Happy indulging….


 

Restaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill Tate

Credit: Photo – Jill Tate / Design – TILT Studio

 

First out is the Proud Archivist; located on Regent’s Canal near Haggerston Overground Station, London. This place is a – must visit –  next time we are over there. Not only is it a restaurant / bar / cafe but also a gallery.

Hours can easily be spent here sipping on a promising tasteful coffee or testing their sustainable British food. Their website speaks about exhibitions both in art, food and drinks amongst some. Let’s be frank, even though the food and exhibitions sounds inspiring, the interior (designed by Studio TILT) is what makes me want to visit. The sophisticated and raw feel combined with all the wood details used is simply perfection.

 

 

Restaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill Tate

Words from the design team:

The brief for The Proud Archivist was to design a café/bistro incorporating a gallery/performance space, overlaid with a diverse range of cultural programming.

The design collaboration with the client encompassed all aspects of the space and its brand, from the menus and signage to the furniture elements and general architecture.

Within the space, we created a synchronous palette of materials to provide a simple backdrop to the multitude of functions the space would accommodate, playing with heights, depth of field, visual perspectives, lighting and architectural interventions.

The restaurant is made up of three double height glazed walls allowing maximum light to enter the space. A mezzanine level in steel separates the open kitchen from a dining area above with views across the canal.

Using a palette of simple, off the shelf materials and contrasting highly finished elements, such as the linoleum floor, with untreated timbers such as the sawn larch ceiling fins we created a warm and sophisticated look for the Proud Archivist.! – Studio TILT

 

Restaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill TateRestaurant Guide / Design by TILT / Photo - Jill Tate

Credit: Photo – Jill Tate / Design – TILT